Signed in as:
filler@godaddy.com
Signed in as:
filler@godaddy.com
Cea mai frumoasă aventură? Autocunoașterea!
Cea mai importantă putere? Puterea de decizie!
Cea mai de preț avere? Propriile calități și talente!
Cel mai important obiectiv? Echilibrul în toate domeniile!
Cea mai bună șansă de evoluție? Ieșirea din starea de confort!
Primul lucru care dă calitate vieții? Calitatea relațiilor!
Cel mai rapid mijloc de transport? Visul!
Cea mai importantă cheie? Direcția în viață!
Cea mai frumoasă tehnică? Psihodrama!
Anunț constituirea unui nou grup de psihodramă!
Grupul va avea loc un weekend pe lună, într-o locație centrală stabilită ulterior de comun acord, astfel încât toată lumea să ajungă ușor și să avem un spațiu confortabil.
Împărtășire personală:
M-am înscris pentru prima oară la un grup de psihodramă, fără să știu prea bine ce este acesta, pentru că îmi plăceau teatrul și psihologia. Apoi, am aflat că psihodrama nu înseamnă public, reflectoare și expunere în public și nici medicamente de la psihiatru, ci siguranța unui grup empatic care îți oferă sprijin necondiționat și confidențialitate.
Grupul de psihodramă este locul unde m-am văzut și m-am auzit pentru prima oară pe mine, cea autentică.
Psihodrama rămâne pentru mine una dintre cele mai puternice experiențe pentru că mi-a dat șansa ca, prin tehnici simple și amuzante, desprinse din teatru, să îmi exprim și să cunosc lumina și umbra din mine și din ceilalți. Am râs, am plâns și m-am tranformat.
Astăzi e rândul meu și al colegelor mele să oferim altora ceea ce am primit noi.
Cu drag! Codruța
Lucrăm sâmbătă de la 09:00 la 19:00, cu pauză de masă, însă programul poate fi negociat în grup.
Prețul întâlnirilor – 10 ore/zi x 8 lei/oră= 80 lei, la care se adaugă prețul locației și cheltuielile de protocol la decizia grupului (ceai/cafea/apă/biscuiți/etc)
Ne propunem 12 întâlniri pentru a acumula 120 de ore de dezvoltare personală!
Oare câți români au auzit de contraversatul Jacob Levi Moreno și de legătura sa cu România?
Recunoscut drept inventatorul psihodramei și al sociometriei, precum și fondatorul psihoterapiei de grup, Jacob Levy Moreno s-a născut în România. Mai exact pe vaporul pe care a călătorit mama sa, în calitate de tânără proaspăt căsătorită ceîși urma soțul, de la Instanbul la București. În piața Concordiei din București, există și astăzi o plăcuță memorială care marchează locul casei în care a copilărit Moreno.
J. L. Moreno a studiat la Viena medicina, matematica și filozofia, conjunctură în care l-a cunoscut personal pe S. Freud. După întâlnirea cu părintele psihanalizei, Moreno a exprimat explicit unele rezerve față de teoriile acestuia și s-a concentrat pe de psihologia și dinamica de grup, preferând să întâlnească pacienții nu în cabinet, ci pe stradă, în casele lor, cu visele lor, în reprezentările lor teatrale. Moreno a iubit teatrul de improvizație și l-a văzut ca o modalitate de dezvoltare a creativității și spontaneității, doi piloni indispensabili sănătății psihice.
Personalitate problematică, caracterizat uneori ca egocentric, grandoman sau paranoic, Moreno a fost descris în același timp ca om de geniu, cu viziune largă, care a dat omenirii mai mult decât un sistem filozofic, o metodă de tratament psihoterapeutic, investigație sociologică și de formare.
Moreno aprecia că stimularea spontaneității, creativității, a capacității de exprimare și respectul pentru ceea ce simte celălalt sunt căi de a reinstaura normalitatea și starea de bine, nu numai în forul interior al individului, dar și în societate.
Moreno a murit la New York, dar cine îi cunoaște personalitatea îl vrea acasă în București, iar o atenție sporită acordată psihodramei este o modalitate de a face aceasta.
Copyright © 2022 Cabinet Individual de psihologie - Bejenaru Sinziana Codruta - All Rights Reserved.